Χρησιμοποιούμε Μαγιάτικα άνθη που έχουν όλο το άρωμά τους που τα μαζεύουμε το πρωί.
Αφού τα ζυγίσουμε ( μισό κιλό εδώ) πλένουμε, στραγγίζουμε και τα σκεπάζουμε με 1 κιλό ζάχαρη
Τα αφήνουμε 4 – 5 ώρες και ξεκινάμε με το σιρόπι.
Εδώ βάζουμε μεγαλύτερη ποσότητα νερού 3 ποτήρια (750 ml) και μισό κιλό ακόμη ζάχαρη. Βράζουμε αφού ρίξουμε τα άνθη για μισή ώρα περίπου.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα σκεπάζουμε για 4 – 5 ώρες.
Αφαιρούμε σιρόπι (περίπου 2 κούπες) για το λικέρ μας και βράζουμε 10 λεπτά πριν σβήσουμε ρίχνουμε χυμό ενός λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας γλυκόζη ή μέλι.
Το τοποθετούμε χλιαρό σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Για το λικέρ μας. Όση ποσότητα έχουμε σιρόπι (αφού το δώσουμε μια βράση) βάζουμε μισή ποσότητα αλκοόλ ( γράπα: τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή άσπρο κονιάκ) μόλις σβήσουμε.
Το τριαντάφυλλο τελικά εκτός απο βασιλεύς των ανθέων και και βασιλεύς σε άλλες χρήσεις.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΠΗΓΗ: ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ