Βασιλακόπουλος: Δύσκολοι μήνες Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος

Δύσκολους για την πορεία της πανδημίας χαρακτηρίζει τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως εκτίμησε, οι μήνες αυτές θα κυλήσουν με δυσκολίες στη χώρα μας καθώς θα παίξει σημαντικό ρόλο ο καιρικός παράγοντας. «Το κρύο είναι κακός σύμβουλος για τον κορωνοιό θα αυξήσει την μεταδοτικότητα και με το που η κυβέρνηση ενδώσει στις λογικές πιέσεις της κοινωνίας για άνοιγμα με μαθητική βεβαιότητα αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων», εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ”.

«Ιδίως αν ανοίξουν πολλές δραστηριότητες και είμαστε βαθιά στο χειμώνα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η σημερινή ημέρα και η Παρασκευή είναι ενδεικτικές και μπορούν να αποτυπώσουν καλύτερα την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας όπως διαμορφώνεται μετά τις γιορτές. Όπως ο ίδιος τόνισε, σήμερα θα έχουμε κανονικό αριθμό τεστ και επίσης αυτό θα επαναληφθεί την Παρασκευή. Αυτές οι δύο μέρες στις οποίες δεν περιλαμβάνονται αργίες είναι κρίσιμες.

Ο κ. Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία έναρξη δραστηριοτήτων που να είναι απολύτως ασφαλής χωρίς εμβόλιο ενώ για το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε πως «ενέχει ρίσκο η 11 /1 και γι αυτό η κυβέρνηση πήρε αυτό το lockdown το οποίο αναμένεται όπως κάθε lockdown να μειώνει τα κρούσματα έτσι ώστε να εξισορροπήσει την χαλαρότητα που υπήρξε λόγω της χαλαρότητας των εορταστικό 10ήμερο». Ο ίδιος τόνισε ότι απόλυτη ασφάλεια θα υπάρχει όταν υπάρξει μαζικός εμβολιασμός.

Author: