Βέρτεξ στα 12 ζώδια: Πώς επηρεάζει τη ζωή μας και τις ερωτικές σχέσεις μας

Η θέση του Βέρτεξ στον ζωδιακό μάς βοηθά να κατανοήσουμε πώς και γιατί συμβαίνουν κάποια γεγονότα στη ζωή μας, πώς εκφράζουμε κάποιες συμπεριφορές που δεν τις συνειδητοποιούμε ενδεχομένως, οι οποίες όμως είναι με κάποιο τρόπο πιο «ορατές» στους άλλους, αλλά και τι πρέπει να καλλιεργήσουμε στον εαυτό μας, ώστε να ολοκληρωθούμε ως προσωπικότητες. Ακριβώς επειδή η φύση του είναι πιο βαθιά και αγγίζει το ασυνείδητο, μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον ψυχισμό μας και τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε σε αυτό το επίπεδο. Αναφέρεται στις «αγκυλώσεις» που δυσκολευόμαστε συνειδητά να ξεπεράσουμε και πώς αυτές επηρεάζουν τις σχέσεις μας. Ακόμη, συμβολίζει κάποιες εμπειρίες τις οποίες πρέπει να βιώσουμε και δεν τις ελέγχουμε, γι’ αυτό και συνδέεται πιο πολύ με το πεπρωμένο και τις καρμικές σχέσεις. Τις ιδιότητες του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται στο ωροσκόπιο μας, πιθανώς όχι μόνο να μην τις αξιοποιούμε, αλλά ούτε καν να συνειδητοποιούμε ότι τις έχουμε. Από την άλλη, συνειδητοποιώντας κάποια πράγματα και με προσωπική δουλειά, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τη ζωή μας και ακολούθως και τις προσωπικές μας σχέσεις.

Για να βρείτε σε ποιο ζώδιο βρίσκεται το Βέρτεξ στον αστρολογικό σας χάρτη πατήστε εδώ.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας του Κριού. Αυτό σημαίνει ότι στη ζωή σας θα έρθετε αντιμέτωποι αρκετές φορές με καταστάσεις που πρέπει να αναλάβετε αρχηγικό ρόλο, να πάρετε πρωτοβουλίες και να δείξετε γρήγορα αντανακλαστικά προκειμένου να δώσετε λύσεις σε συνθήκες κρίσης, διότι κανείς άλλος δεν θα μπορεί ή δεν θα υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος για να ανταποκριθούν κι οι άλλοι. Οι συνθήκες θα σας οδηγήσουν να γίνετε το επίκεντρο δράσεων, μαθαίνοντας έτσι να καταπολεμάτε τους φόβους σας και να δείχνετε θάρρος και γενναιότητα. Κάποιοι μπορεί, ιδιαίτερα σε μικρότερη ηλικία, να αντιμετωπίζουν προβλήματα «ταυτότητας» με αυτή τη θέση ή να έχουν έναν κρυμμένο υποβόσκοντα ναρκισσισμό που τους οδηγεί σε προβλήματα ζήλιας ή θυμού στις σχέσεις. Η τάση βέβαια, είναι να καταπιέζετε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα κι όταν ενεργοποιείται το Βέρτεξ από μια διέλευση ή και σε μια συναστρία να σας βγαίνουν εκρηκτικές συμπεριφορές και να μην κοντρολάρετε τον εαυτό σας. Η έλλειψη πρωτοβουλιών, ο συμβιβασμός, οι μέτριες επιλογές στις σχέσεις, προκειμένου απλά να συντροφεύεστε, είναι απαγορευτικές για το άτομο που έχει Βέρτεξ στον Κριό, διότι θα νιώθει το ανικανοποίητο να βαθαίνει και θα ξεσπάει τον θυμό, που στην πραγματικότητα έχει για τον ίδιο του τον εαυτό, στους άλλους καταστρέφοντας έτσι τις σχέσεις του. Η ανάληψη πρωτοβουλιών, η ανάπτυξη ενός υγιούς εγωισμού, μιας στέρεης ταυτότητας, η γενναιότητα και η αυτοπεποίθηση είναι όσα πρέπει συνειδητά να καλλιεργήσετε για να νιώσετε ευτυχείς με τον εαυτό σας και τις σχέσεις σας.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας του Ταύρου. Καταρχάς να αναπτύξετε την αίσθηση της ίδιας σας της αξίας, να στηριχτείτε εξ ολοκλήρου στον εαυτό σας αναπτύσσοντας αυτάρκεια και αυτονομία και κυρίως οικονομική ανεξαρτησία, χωρίς να στηρίζεστε σε κανέναν άλλο. Θέλετε δε θέλετε με αυτό το Βέρτεξ θα αναγκαστείτε εξ αιτίας συνθηκών ή καταστάσεων να αναπτύξετε αυτά τα χαρακτηριστικά στην πορεία της ζωής σας. Πολλές φορές υπάρχει ένα υποβόσκον αίσθημα κατωτερότητας σε αυτή τη θέση και το άτομο προσπαθεί να ευχαριστήσει τους άλλους για να νιώθει αποδεκτό, μη πιστεύοντας ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνο του στη ζωή, κάνοντας εξαρτητικές σχέσεις όχι μόνο σε συναισθηματικό, αλλά και σε υλικό επίπεδο. Όσο όμως τείνει προς αυτή την κατεύθυνση τόσο οι ανασφάλειες θα θεριεύουν και θα απομακρύνεται από την αυτονομία του, με αποτέλεσμα μια κακή έκβαση σε μια σχέση, π.χ. ένας χωρισμός να το οδηγεί σε μαρασμό ή να νιώθει απομονωμένο από τους άλλους. Το Βέρτεξ στον Ταύρο συνήθως δείχνει δημιουργικά ή καλλιτεχνικά ταλέντα, τα οποία αν καλλιεργηθούν μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλη επιτυχία το άτομο. Όμως η ανασφάλεια του και ο φόβος ότι δεν θα αναγνωριστούν ή ακόμη χειρότερα θα αποτελέσουν αιτία κοροϊδίας και χλευασμού αν τα εκφράσει, το κάνουν να μην τα εκμεταλλεύεται. H εξάρτηση επίσης από τα υλικά αγαθά είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί με αυτή τη θέση. Καθώς η οικονομία είναι ένας αστάθμητος παράγοντας στη ζωή μας, χρειάζεται να αναπτύξει περισσότερη ασφάλεια προς τον εαυτό του ότι έχει τη δύναμη να τα βγάλει πέρα ό,τι κι αν συμβαίνει και να μην θεωρεί αυτοσκοπό τη συσσώρευση πλούτου.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειες των Διδύμων. Και ποια είναι αυτά; Καταρχάς η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία. Με κάποιον τρόπο στη πορεία της ζωής σας μπορεί να κάνετε είτε μια σχέση ή να βρεθείτε σε μια επαγγελματική κατάσταση που θα πιεστείτε να γίνετε πιο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Ευέλικτοι και με την έννοια ότι οι άλλοι μπορεί να αλλάζουν γνώμη ή αποφάσεις κι αυτό να μην σας πληγώνει ή να σας δημιουργεί ανασφάλειες. Πιθανώς να πρέπει να κάνετε περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα ή μπορεί να βρεθείτε σε μια κατάσταση που είναι δύσκολο να επιλέξετε ανάμεσα σε δυο «ιδανικούς» συντρόφους και να συντηρείτε για πολύ καιρό και τις δυο αυτές σχέσεις. Έτσι μπορεί εύκολα να καταφύγετε στην αρνητική έκφραση των Διδύμων, που είναι το ψέμα, προκειμένου να μην σας ανακαλύψουν. Σας έχει δοθεί το ταλέντο της επικοινωνίας, αλλά θα πρέπει αυτά που λέτε να μπορείτε να τα αποδεικνύετε κιόλας με επαρκή στοιχεία, διαλέγοντας σωστά τα λόγια σας. Εύκολο δεν είναι, αλλά αυτό θα σας δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση όταν μιλάτε και ο λόγος σας όταν έχει επιχειρήματα θα κάνει τους άλλους να σας πιστεύουν και να σας σέβονται. Αν απλά λέτε θεωρίες… αβάσιμες, απομακρύνεστε από το να σας παίρνουν σοβαρά οι άλλοι, δημιουργώντας έτσι πιθανά προβλήματα στις σχέσεις σας. Το να έχετε μια ποικιλία ερεθισμάτων, να μπορείτε με σαφήνεια και ειλικρίνεια να επικοινωνήσετε με τους άλλους χωρίς να γίνεστε ισχυρογνώμονες, αμυντικοί στη στάση σας και αδιάκριτοι, είναι ένας από τους τρόπους για να εκφράσετε καλύτερα αυτή τη θέση του Βέρτεξ.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας του Καρκίνου. Συνήθως με αυτό το Βέρτεξ υπάρχουν «θέματα» που έχουν τις ρίζες τους στην οικογένεια, στις σχέσεις με τις γυναίκες ή τη μητέρα. Στη ζωή σας θα χρειαστεί με κάποιον τρόπο να μάθετε να διαχειρίζεστε τον κόσμο του συναισθήματος είτε αφορά τα δικά σας συναισθήματα είτε των άλλων. Η τάση αρχικά τουλάχιστον είναι να αποφεύγετε να έρθετε σε επαφή με το συναίσθημα σας, κάτι όμως που αναπόφευκτα κάποια στιγμή η ζωή θα σας φέρει να το αντιμετωπίσετε μέσα από μια σχέση ή μια κατάσταση. Θα πρέπει να μάθετε τι σημαίνει συμπόνια, ενσυναίσθηση, τι σημαίνει φροντίδα για τον εαυτό μου και τους άλλους. Με αυτό το Βέρτεξ είναι πιθανό να κάνετε μια δουλειά που αφορά τη δημόσια έκθεση ή το κοινό και μάλιστα να δουλεύετε πιο στενά με γυναίκες ή παιδιά. Η μεγάλη επιθυμία είναι η ιδανική οικογενειακή ζωή με αυτή τη θέση, έτσι το άτομο πρόθυμα παίρνει τον ρόλο του γονιού ακόμη και στην ερωτική του σχέση, δημιουργώντας εξάρτηση στον σύντροφο του ή έχει τον ρόλο της «μητέρας» και στις άλλες σχέσεις του. Αυτό όμως αργά ή γρήγορα το οδηγεί πολλές φορές να γίνεται το θύμα των άλλων, να καταπιέζει τα συναισθήματα του, να έχει μεγάλες προσδοκίες από τους άλλους, που ξεκινούν από τις δικές του ανασφάλειες. Η επαφή με το συναίσθημα, το να μάθει να διαχειρίζεται σωστά τους ρόλους του στη ζωή μην αναλαμβάνοντας συνεχώς ένα γονικό ρόλο για τους άλλους και η φροντίδα πρώτα του εαυτού του και μετά όλων των άλλων, θα οδηγήσει σε πιο ισορροπημένες σχέσεις και στην ιδανική οικογένεια που ονειρεύεται.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΝ ΛΕΟΝΤΑ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας του Λέοντα. Με αυτή τη θέση υποβόσκει συχνά ένας ναρκισσισμός ή ένας εγωκεντρισμός που θα πρέπει το άτομο στην πορεία της ζωής του να αποβάλλει και στη θέση του να υπάρχει ένας υγιής εγωισμός, μια στιβαρή προσωπικότητα που θα αντανακλά δημιουργικότητα, αισιοδοξία και θα είναι φάρος και για τους άλλους. Μάλιστα με αυτή τη θέση πολλές φορές το άτομο μπορεί να δουλεύει με μικρά παιδιά ή τους νέους γενικότερα και να αποτελεί πρότυπο. Με κάποιον τρόπο τα συναισθήματα του ατόμου, τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της ενηλικίωσης του, είναι κάπως επιφανειακά. Νιώθει την ανάγκη οι άλλοι να αναγνωρίσουν την ανωτερότητα του, να το θαυμάζουν και να το αποδέχονται με κάθε τρόπο. Έτσι το άτομο αγνοεί τα συναισθήματα των άλλων και επιδίδεται σε έναν αγώνα αποδοχής που στην πραγματικότητα έχει τη ρίζα του στο ότι το ίδιο το άτομο βαθιά μέσα του δεν νιώθει σημαντικό, έτσι έχει ανάγκη από τους άλλους να του δείχνουν πόσο ιδιαίτερο και σημαντικό είναι στη ζωή τους. Έτσι όμως δημιουργεί επιφανειακές και όχι ουσιαστικές σχέσεις και το βασικότερο αποφεύγει την ουσιαστική σχέση με τον ίδιο του τον εαυτό. Το να καλλιεργήσει τα δημιουργικά και εκφραστικά του ταλέντα, να στηρίξει τους άλλους να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους, να εμφυσήσει την αυτοπεποίθηση τους, βοηθά και το ίδιο να αναπτυχθεί και να βελτιώσει την ποιότητα των σχέσεων και της ζωής του.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας της Παρθένου. Αυτή η θέση για το Βέρτεξ είναι αρκετά δύσκολη, με την έννοια ότι το άτομο καλείται να βάλει τάξη σε χαοτικές καταστάσεις, στις οποίες μπορεί να βρεθεί στην πορεία της ζωής του και στις σχέσεις του. Αντί όμως να «δραπετεύει» από τις καταστάσεις αυτές ή ακόμη χειρότερα να τις υπομένει, θα πρέπει να αξιοποιήσει τα εσωτερικά του ταλέντα της πρακτικότητας, της επιμονής και να αναλάβει να βάλει το όποιο «χάος» σε μια τάξη, ίσως με ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης ή μια διαφορετική κοσμοθεωρία. Το άτομο έχει από τα γεννοφάσκια του την ικανότητα να διακρίνει τα λάθη όχι μόνο των άλλων, αλλά και τα δικά του. Διαθέτει κριτικό πνεύμα και μπορεί να ξεχωρίσει πότε έχει κάνει λάθος. Αυτό που δεν αντέχει όμως, είναι να του υποδείξει κάποιος άλλος το λάθος του. Πρέπει να μάθετε λοιπόν, όπως εσείς ασκείτε κριτική έτσι πρέπει και να την αποδέχεστε. Όχι φυσικά από όλους, αλλά από αυτούς που εκτιμάτε και ξέρετε ότι οι προθέσεις τους είναι άδολες. Από την άλλη, καλείστε να είστε πιο ρεαλιστές στις προσδοκίες σας, ειδικά σε ερωτικό επίπεδο από τους άλλους. Υπάρχει σε αυτή τη θέση έντονη φαντασία, αλλά και μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Όπως εσείς όμως είστε άνθρωποι με τα δικά σας ταλέντα ή και αδυναμίες έτσι είναι και οι άλλοι. Δεν μπορείτε να τρέφετε ψευδαισθήσεις και να εξιδανικεύετε τους άλλους για να τους γκρεμίσετε και να γκρεμιστείτε φυσικά και οι ίδιοι όταν ανακαλύψετε ότι έχουν «ανθρώπινες» πλευρές. Η θέση αυτή για το Βέρτεξ δείχνει κι ένα μόνιμο άγχος για την υγεία, χωρίς απαραίτητα να συντρέχει λόγος. Είναι περισσότερο ψυχολογική αυτή η φοβία. Προστατεύοντας τον εαυτό σας από τους φανταστικούς φόβους θα κάνετε ό,τι καλύτερο και για την υγεία σας.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας του Ζυγού. Στην πορεία της ζωής σας θα κληθείτε να χτίσετε γέφυρες ανάμεσα σε αντιτιθέμενες πλευρές, να αποκαταστήσετε τη δικαιοσύνη σε σχέσεις ή άλλες καταστάσεις, να συμβιβάσετε ανθρώπους παίρνοντας έναν ρόλο διαμεσολαβητή. Να φέρετε περισσότερη αρμονία στις σχέσεις, χωρίς όμως να γίνεστε επικριτικοί ή να παίρνετε τη μια ή την άλλη πλευρά ανάλογα με τα δικά σας συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι το μοναδικό ζώδιο που έχει ως σύμβολο κάτι άψυχο είναι ο Ζυγός. Το σύμβολο του, η ζυγαριά, δείχνει αντικειμενικότητα. Όσο την προασπίζεστε και δεν παρεκκλίνετε ευνοώντας τον εαυτό σας ή κάποιον που ενώ ξέρετε ότι κάνει λάθος έχετε κάποιο ίδιον συμφέρον, τόσο απομακρύνεστε στην πραγματικότητα από τον σκοπό της ζωής σας και τη δημιουργία σωστών σχέσεων. Το βασικό σας μέλημα πρέπει να είναι να συνάπτετε ισότιμες σχέσεις με τους άλλους κι όχι σχέσεις εξάρτησης που θα καταπιέζετε τις αληθινές σας επιθυμίες προκειμένου να μην μείνετε μόνες-οι. Επίσης, δεν πρέπει να γίνεστε επικριτικοί, αλλά και ιδιαίτερα απαιτητικοί από τον σύντροφο σας θεωρώντας τον δεδομένο κι έτσι αναπόφευκτα να καταστρέψετε τη σχέση. Οι επιλογές σας σαφώς θα πρέπει να περικλείουν και τα σημαντικά πρόσωπα στη ζωή σας, αλλά θα πρέπει να ξεκινούν από σας τους ίδιους και να μη φοβάστε να τις ακολουθήσετε ακόμη κι αν οι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη από σας.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας του Σκορπιού. Το πιο βασικό μέλημα σας θα είναι να αποκτήσετε απόλυτη αυτονομία στη ζωή σας. Αυτό άλλωστε είναι και ο δρόμος του πεπρωμένου σας. Να μπορείτε να στηρίξετε τον εαυτό σας πλήρως, έχοντας ανεξαρτησία και έλεγχο στη ζωή σας και κυρίως στα οικονομικά σας. Αν δεν το κάνετε συνειδητά κι από την αρχή, θα περάσετε μέσα από διάφορες αντιξοότητες ώσπου να καταλάβετε ότι ο έλεγχος πρέπει να είναι μόνο στα δικά σας χέρια. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνετε εγωιστές, επιθετικοί στην προσέγγιση σας στους άλλους ή θα νοιάζεστε μόνο για σας τους ίδιους. Αντιθέτως, νιώθοντας καλά με τον εαυτό σας θα μπορείτε να δημιουργείτε πιο υγιείς σχέσεις. Πολλές φορές το άτομο στα αρχικά στάδια της ενηλικίωσης του μπορεί να παρουσιάσει κάποιες λίγο αντικοινωνικές ή ακραίες συμπεριφορές. Ίσως μια τραυματική εμπειρία, ακόμη και κάποιος θάνατος στο περιβάλλον του, μπορεί να το σημαδέψει ανεξίτηλα. Αυτό μπορεί να του προκαλέσει έντονες φοβίες και άγχος και αντί να προστατεύεται να παίρνει παράλογα ρίσκα. Αυτή η θέση του Βέρτεξ σπρώχνει το άτομο σε αναζητήσεις στον χώρο της μεταφυσικής και μπορεί να το κάνει έναν προικισμένο θεραπευτή για τους άλλους. Έχει ιδιαίτερες ικανότητες σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να μάθει να δουλεύει πρώτα για τον εαυτό του και μετά για τους άλλους. Κάποιες φορές μπερδεύεται και μπορεί να επιτρέπει στους συνεργάτες ή τους συνεταίρους του να το εκμεταλλεύονται, ενώ η δύναμη είναι δική του. Απλά μπορεί να του πάρει πολύ χρόνο να νιώσει σιγουριά, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση για να κινηθεί προς όφελος του εαυτού του κι όχι μόνο των άλλων.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας του Τοξότη. Κι αυτό σημαίνει να δείτε στη ζωή σας το «δάσος» κι όχι το δέντρο, τη μεγάλη εικόνα κι όχι τις λεπτομέρειες. Πρέπει να φτάσετε στην αλήθεια και να μη μείνετε στην επιφάνεια των πραγμάτων λαμβάνοντας πληροφορίες με κουτσομπολίστικη διάθεση. Να αναπτύξετε τη δική σας κοσμοθεωρία. Να πειραματιστείτε με διαφορετικές προσεγγίσεις και φιλοσοφίες για να καταλήξετε σε αυτή που εκφράζει μόνο εσάς τους ίδιους. Το Βέρτεξ στον Τοξότη αγαπά την περιπέτεια, την εξερεύνηση κι αυτή την ανάγκη την αναπτύσσει και στις σχέσεις του. Του αρέσει να ανακαλύπτει νέους δρόμους, νέα μονοπάτια στη ζωή του. Αν όμως δεν επικεντρωθεί στον εαυτό του και να ψάξει να βρει τι είναι αυτό που του χαρίζει έμπνευση, αγάπη για τη ζωή, τότε θα παλινωδεί σε αδιέξοδες σχέσεις και θα συμπεριφέρεται με επιπολαιότητα σε όσους τον/ην αγαπήσουν. Θα παραπονιέται ότι οι άλλοι φταίνε που δεν τον πιστεύουν, γι’ αυτό και φεύγει μακριά τους, ενώ η αλήθεια είναι ότι το ίδιο το άτομο δεν πιστεύει τον εαυτό του και απλά κάνει προβολές στους άλλους. Το θέμα της «πίστης» είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτή τη θέση του Βέρτεξ. Το άτομο πρέπει να μάθει να πιστεύει στον εαυτό του, στις ικανότητες του, στους στόχους του στη ζωή, να μάθει να πιστεύει σε κάτι που είναι υπερβατικό επίσης.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας του Αιγόκερου. Αυτή η θέση συνήθως δείχνει κάποια προβλήματα είτε με την οικογένεια, τον πατέρα ή τους εκπροσώπους των αρχών και της εξουσίας. Με κάποιον τρόπο στη πορεία της ζωής του, το άτομο υποχρεούται να αναπτύξει ηγετικές ικανότητες, να μάθει τι σημαίνει αναλαμβάνω την ευθύνη, να μάθει με υπομονή να οργανώνει την καθημερινότητα του και να στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο του τον εαυτό, να γίνει ο ιδανικός «πατέρας» του εαυτού του. Πρέπει να μάθει να ξεπερνά τις φοβίες, τις ανασφάλειες του και τις τραυματικές εμπειρίες από την οικογένεια του για να μην ορθώνουν εμπόδια στον δρόμο του. Το Βέρτεξ στον Αιγόκερω σας προετοιμάζει να αναλάβετε στη ζωή σας θέσεις ευθύνης, να επιδείξετε οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, σύνεση και σοφία, αλλά και τεράστια υπομονή. Τίποτε δεν θα έρθει γρήγορα και βασικά τίποτε δεν θα έρθει αν βλέπετε τον εαυτό σας σαν «θύμα» της ζωής και δεν προσπαθείτε με πειθαρχία και υπομονή να φτάσετε στους στόχους σας. Το Βέρτεξ στον Αιγόκερω είναι πρόθυμο να παίξει το ρόλο του πατέρα και στις σχέσεις ή να ψάχνει να βρει τον ιδανικό δικό του πατέρα στο πρόσωπο του συντρόφου του. Και στις δυο περιπτώσεις η προσέγγιση αυτή απλά θα το αφήσει απογοητευμένο. Γι’ αυτό πρέπει να αποφύγει αυτούς τους ρόλους που δεν υποδηλώνουν ισότιμες σχέσεις. Τόσο για το ίδιο όσο και για το άτομο που σχετίζεται μαζί του.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας του Υδροχόου. Αυτό σημαίνει να μάθετε τη σημασία της λέξεως «ανεκτικότητα». Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει το δικό του σύστημα αξιών. Στην πορεία της ζωής σας είτε θέλετε είτε όχι θα αναγκαστείτε να έρθετε σε επαφή και να συνεργαστείτε ή να συμβιώσετε με διαφορετικούς ανθρώπους, που πιθανώς έχουν ένα πολύ διαφορετικό πολιτισμικό ή οικογενειακό υπόβαθρο από εσάς. Σε αυτές τις σχέσεις και τις συνθήκες δεν θα πρέπει να συμβιβαστείτε ακολουθώντας τους άλλους, αλλά να συνυπάρχετε με τις διαφορετικές σας αντιλήψεις και πεποιθήσεις με τους άλλους, χωρίς καμία πλευρά να νιώθει ριγμένη. Εύκολο; Σαφώς και δεν είναι, είναι όμως απαραίτητο για την εξέλιξη σας και για να έχετε περισσότερη ισορροπία στη ζωή και τις σχέσεις σας. Το μάθημα σας είναι να είστε αντικειμενικοί και να αποστασιοποιείστε. Οι προλήψεις και οι προκαταλήψεις δεν είναι για σας. Αν τις τρέφετε μια μέρα θα έρθουν να σας ζορίσουν. Είναι σημαντικό να μάθετε να ανήκετε σε μια ομάδα ανθρώπων και να προάγετε την καλή συνεργασία και τη φιλία. Το να είστε μόνοι σας και να ηγείστε είναι το εύκολο μονοπάτι για σας που όμως δε θα φέρει ικανοποίηση. Το να μπορέσετε να ξεπεράσετε τον εγωισμό σας και να νιώσετε ίσοι με τους άλλους, ακόμη κι αν υπερέχετε σε σχέση με τα υλικά αγαθά, τις γνώσεις ή τις εμπειρίες στη ζωή σας, είναι ο δύσκολος, αλλά ο μοναδικός δρόμος ευτυχίας. Αν δεν το κάνετε τότε μπορεί να αντιμετωπίσετε εμπόδια, άγχος και θα αρχίσετε να πιστεύετε ότι όλοι είναι εναντίον σας.

ΒΕΡΤΕΞ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΥΣ

Η δουλειά που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας είναι να αναπτύξετε τα θετικά χαρακτηριστικά της ενέργειας των Ιχθύων. Με κάποιον τρόπο στην πορεία της ζωής σας θα υποχρεωθείτε από τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσετε ή τις σχέσεις που θα συνάψετε να καλλιεργήσετε τα ψυχικά σας χαρίσματα και κυρίως αυτό της ενσυναίσθησης και της συμπόνιας για τους άλλους χωρίς να γίνεστε επικριτικοί απέναντι τους. Θα μάθετε να ακούτε χωρίς να κρίνετε, διότι κάπως έτσι θα θέλετε κι εσείς να σας δέχονται οι άλλοι. Θα πρέπει να αναπτύξετε περισσότερο τους πνευματικούς σας ορίζοντες, από το να προσπαθείτε μόνο να αναπτυχθείτε σε υλικό επίπεδο μαζεύοντας χρήμα και περιουσιακά στοιχεία. Θα πρέπει ακόμη να μάθετε πως η αποτυχία, η απώλεια και ο πόνος είναι στοιχεία της ανθρώπινης φύσης σε όποιο γεωγραφικό μήκος και πλάτος κι αν έχετε γεννηθεί. Ακόμη, είναι σημαντικό να προσφέρετε μέρος της ενέργειας και του χρόνου σας σε ανθρώπους που είναι λιγότερο τυχεροί. Θα πρέπει να μάθετε την έννοια της συγχώρεσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσετε ή θα εξακολουθήσετε να συγχρωτίζεστε με αυτούς που σας έβλαψαν. Θα προστατεύετε τον εαυτό σας, αλλά δεν θα μένετε κολλημένοι στο παρελθόν και σε ανθρώπους που μπορεί να σας πρόδωσαν. Συγχωρώ άλλωστε σημαίνει προχωρώ παρακάτω τη ζωή μου, χωρίς να αφήνω το παρελθόν να σκιάζει το παρόν μου.

πηγη:ASI BILIOU