Απίστευτη περιπέτεια για 45χρονο–Αρχικά εμφανίστηκε ανασφάλιστος και μετά ότι έχει παιδί

Μια απίστευτη περιπέτεια, έζησε 45χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης, όταν θέλησε να κάνει ιατρικές εξετάσεις.

Παρά το ότι πληρώνει κανονικά τις εισφορές του στο ΙΚΑ, εμφανίστηκε αρχικά ως ανασφάλιστος και στη συνέχεια βρέθηκε με …τέκνο, καθώς το Κεντρικό σύστημα του ΙΚΑ του… χρέωσε ένα κορίτσι με διαφορετικό επίθετο από το δικό του, γεννημένο το 2017.

Σύμφωνα με το cretapost, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν ένας 45χρονος Ηρακλειώτης ήθελε να κάνει ιατρικές εξετάσεις. Ο γιατρός στον οποίο απευθύνθηκε τον ενημέρωσε ότι είναι ανασφάλιστος. Ο 45χρονος έπεσε από τα σύννεφα καθώς είναι μισθωτός εργαζόμενος και καταβάλλει καθε μήνα τις εισφορές του.

Επόμενη κίνηση του ήταν να επισκεφτεί τα γραφεία του Ιδρύματος προκειμένου να δει τι ακριβώς έχει συμβεί και γιατί το σύστημα τον βγάζει ανασφάλιστο. Οι υπάλληλοι είδαν ότι πρόκειται για λάθος και το πρόβλημα μέσα σε δύο λεπτά είχε τακτοποιηθεί.

Εμφανίστηκε να έχει παιδί
Κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά… ένα τέκνο έρχεται να ταράξει και πάλι την ηρεμία του 45χρονου.

Όταν o ίδιος ασφαλισμένος ζήτησε από τον λογιστή του να του βγάλει ένα αντίγραφο της ασφαλιστικής του εισφοράς εξηγώντας του μάλιστα και τι είχε προηγηθεί, ο λογιστής τον ενημέρωσε ότι το πρόβλημα τώρα είναι πιο… περίπλοκο.

Στο ενημερωτικό της ασφαλιστικής του ικανότητας φαίνεται να έχει ένα παιδί και συγκεκριμένα ένα κοριτσάκι γεννημένο το 2017.

Ο 45χρονος προσπαθεί εκ νέου να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες του ΙΚΑ προκειμένου να διορθώσουν και πάλι το λάθος τους. Εγχείρημα δύσκολο όπως αποδεικνύεται, λόγω κοροναϊού:

«Είναι για γέλια όλη αυτή η κατάσταση. Δεν είναι τόσο η ταλαιπωρία αλλά λόγω του κοροναϊού, δεν μπορώ να επισκεφτώ τις υπηρεσίες για να διορθωθεί το λάθος. Στα τηλέφωνα που προσπαθώ να επικοινωνήσω με τους υπάλληλους στο ΙΚΑ κανείς δεν το σηκώνει» τονίζει στο cretapost ο 45χρονος ο οποίος ψάχνει να βρει απεγνωσμένα άκρη.