Απίστευτη καταγγελία: Ασφαλιστικές ζητάνε βεβαιώσεις για τη χιονοθύελλα (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Μπορεί η κακοκαιρία «Μήδεια» να τελείωσε… σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά της, κυρίως από την Αττική, οι επιπτώσεις της όμως έμειναν να παιδεύουν ακόμα τους πολίτες. Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που προκάλεσε ήταν οι πτώσεις δέντρων σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου, τα οποία τις περισσότερες φορές προσγειώθηκαν πάνω στα καπό των αυτοκινήτων που βρίσκονταν παρκαρισμένα από κάτω.

Μία καταγγελία που έφτασε στο “protothema.gr” και προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ασφαλιστικές εταιρίες, ζητούν από τους πελάτες τους, πιστοποιητικό ότι υπήρξε όντως χιονόπτωση και ως αποτέλεσμα αυτής το δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο!

Ειδικότερα, σε επικοινωνία πολίτη με την ασφαλιστική του εταιρία για να αποζημιωθεί για τη ζημιά που υπέστη το αμάξι του, η απάντηση που έλαβε από την εταιρία ήταν ότι πρέπει να προσκομίσει πιστοποιητικό από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) που να βεβαιώνει ότι τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα που σημειώθηκε η πτώση δέντρου, η περιοχή πληττόταν όντως είτε από «θύελλα», είτε από «θυελλώδεις ανέμους», είτε από «χιονοθύελλα».

Δείτε παρακάτω την απάντηση της ασφαλιστικής και την αίτηση του πολίτη στην ΕΜΥ

screen-10.33.04[19.02.2021]

screen-10.33.59[19.02.2021]