Ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού στην Βρετανία(VIDEO)

Εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν και πάλι έξω από καταστήματα της Βρετανίας, με πολλούς να αψηφούν την ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα στη γηραιά Αλβιώνα, μετά και τη νέα άκρως μεταδοτική μετάλλαξη που εντοπίστηκε να προσβάλλει πλήθος κόσμου.

Εκατοντάδες αγοραστές σχημάτισαν τεράστιες ουρές το πρωί της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων.

Το αδιαχώρητο καταγράφηκε έξω από καταστήματα σε Νορθ Τάινσαϊντ, Λέστερ, Λίβερπουλ και Μπέρμινχαμ.

Υπενθυμίζεται ότι οι περιοχές που περιλαμβάνονται στις ζώνες 1, 2 και 3 δεν υπόκεινται σε καθεστώς ολικού lockdown.

Κοσμοσυρροή υπενθυμίζεται ότι είχε παρατηρηθεί και έξω απο πολυκαταστήματα της Βρετανίας μετά την άρση της καραντίνας, στις 2 Δεκεμβρίου.

Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους, λίγες ημέρες αργότερα όμως το κλίμα πανηγυρισμού μετατράπηκε σε κλίμα ανησυχίας, με τις μολύνσεις από κορωνοϊό να αυξάνονται ραγδαία.

Η Ντάουνινγκ Στριτ λαμβάνει, πάντως, όλο και πιο αυστηρά μέτρα προσπαθώντας να αναχαιτίσει την επέλαση της νέας μετάλλαξης του ιού.

Τα πυρά των βουλευτών της Συντηρητικής πτέρυγας, πάντως, δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστο τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει έρθει αντιμέτωπος με την οργή μελών του κόμματός του που τον εγκαλούν για προχειρότητα και ολιγωρία.

Δεν αποκλείεται, ακόμη, η βρετανική κυβέρνηση να αποφασίσει τις επόμενες ημέρες την επέκταση της «κόκκινης ζώνης», του καθολικού δηλαδή lockdown και σε άλλα σημεία της χώρας.

Author: