Ανησυχία για τα έργα στον Πύργο

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Μεγάλη ανησυχία για την πορεία των έργων

Τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο και ειδικότερα η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του Πύργου οι εργασίες του οποίου έχουν σταματήσει, απασχόλησαν κατά κύριο λόγο την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Πύργου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης και το έφερε με ερώτησή του προς τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών» Αντώνης Καράμπελας, αναμένεται να συζητηθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο.

Ο κ.Καράμπελας ζήτησε από τον δήμαρχο να υπάρξει ενημέρωση για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο έργο, καθώς όπως είναι γνωστό ο ανάδοχος έχει καταθέσει αίτημα για διακοπή των εργασιών.

Ο δήμαρχος κ. Αντωνακόπουλος απάντησε πώς θα γίνει ειδική συνεδρίαση για όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπου θα αναλύσει όλα τα δεδομένα, ενώ καθησύχασε το σώμα λέγοντας πως όλα τα έργα θα συνεχιστούν.

Παίρνοντας τον λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι η κατακόρυφη αύξηση των τιμών, επισημαίνοντας πως κύριο αίτημα όλων των δήμων που αντιμετωπίζουν τα ίδια ζητήματα είναι η αναθεώρηση των τιμών από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Επίσης είπε πως ο Δήμος Πύργου έχει ήδη καταθέσει αίτημα για να μην διαλυθεί η εργολαβία για την ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου του Πύργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές αντιδράσεις έχουν προκληθεί και για το έργο οδοποιίας που αφορά στην Επαρχιακή Οδό Πύργου – Κατακόλου, ένα έργο που και αυτό έχει σταματήσει, σε ένα δρόμο που όλο το χρόνο έχει αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.