Αλλάζει η Ζαχάρω 

Υπεγράφη η μελέτη ανάπλασης της εισόδου – εξόδου Ζαχάρως – Ηλείας

Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ένα έργο με συνολικό προϋπολογισμό τα 44.032,40 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την σύμβαση η Πάρνωνας Α.Ε. αναλαμβάνει να εκπονήσει τις παρακάτω μελέτες:

Τοπογραφική μελέτη

Αρχιτεκτονική μελέτη

Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της μελέτης είναι έξι μήνες και συγκεκριμένα από 17 Μαΐου 2022 έως 16 Νοεμβρίου 2022.

Οι μελέτες που πρόκειται να εκπονηθούν έχουν ως στόχο την ανάπλαση των πεζοδρομίων της εθνικής οδού Πύργου – Κυπαρισσίας στο τμήμα της από το βορειοδυτικό σημείο εισόδου στον αστικό ιστό της Ζαχάρως, έως τη διασταύρωση με την επαρχιακή οδό Ζαχάρως – Πλατιάνων.

Η μελετώμενη οδός διέρχεται από την περιοχή της Ζαχάρως και είναι η κεντρική αρτηρία της πόλης. Το συνολικό μήκος ανάπλασης είναι 900 μέτρα, ενώ το μέσο πλάτος των πεζοδρομίων είναι αθροιστικά 12 μέτρα.

Μεταξύ των στόχων και των προτεραιοτήτων που περιγράφονται, είναι η αισθητική αναβάθμιση του κεντρικού δρόμου της περιοχής, η δημιουργία μιας πρότυπης διαδρομή που στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών κίνησης των πεζών και τελικώς στην ανάδειξη της περιοχής, η βιώσιμη κινητικότητα και βέλτιστη κυκλοφοριακή οργάνωση, η δημιουργία ενός ποιοτικού και αναβαθμισμένου χώρου που θα κατοχυρώνει την απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση.