Άρωμα …Brexit αιωρείται στην Ιταλία

Επιθυμία της είναι «να βάλει την Ε.Ε στη θέση της» και με μεγάλο προβάδισμα στις εκλογές της Ιταλίας η Τζόρτζια Μελόνι, είναι το απόλυτο φαβορί και η αυριανή πρωθυπουργός της χώρας στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η ίδια έχει πει  «Αντιμετωπίζουμε την πιο ισχυρή και βίαιη επίθεση εναντίον κυβερνήσεων κυρίαρχων εθνών που αντιτίθενται στη δικτατορία της πολιτικά ορθής ιδεολογίας».

Το σίγουρο είναι ότι ως ηγέτις της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ε.Ε και ενός από τα έξι ιδρυτικά μέλη, θα είναι ασφαλώς σε πλεονεκτική θέση για να προωθήσει τις απόψεις της σε ζητήματα που κυμαίνονται από τη μετανάστευση και τα δικαιώματα LGBTQ ,έως την επιβολή του κράτους δικαίου και τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία μετά το Brexit.

Από το Μιλάνο η ίδια δήλωσε «Η Ιταλία θα υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα όπως κάνουν όλοι, αναζητώντας κοινές λύσεις, αλλά πάντα ξεκινώντας με βάση την υπεράσπιση των συμφερόντων της».

ΜΕΛΟΝΙhttps://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B6%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%B9%CE%B1_%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CE%B9